Dagtocht Keszthely en Csillagvár

Een combinatie van kunst (Keszthely) en cultuur (Csillagvár).

In Keszthely is een bezoek aan het Festetics kasteel aan te raden. Het exterieur en het interieur maken een rijke indruk en behoren tot een van de mooiste architecturen van de 18e eeuw. De prachtige muziekhal en de bibliotheek zijn ontworpen door meester-timmerman János Kerbl. De bekendste ruimte is de Helikon-bibliotheek met een verzameling van 90.000 boeken. De tuinen zijn prachtig aangelegd en je kunt ook een kijkje nemen in de Koetserij, waar een tentoonstelling is van oude koetsen. Het kasteel is vernoemd naar Graaf György Festetics, die in de 18e eeuw de eerste Hogere Landbouwschool in Europa heeft gesticht.

Op de terugweg naar onze camping zou je ook nog een bezoek kunnen brengen aan Csillagvár in Balatonszentgyörgy. Vanaf Kesthely een klein half uurtje rijden.

Het stervormige gebouw is uniek in de wereld en teruggebouwd op de originele fundering. In het gebouw vind je diverse kamers met situaties uit de middeleeuwen: de kapitein van de wacht, een rokerige keuken en een martelkamer. Op een van de bovenverdiepingen vind je een grote verzameling poppen in Hongaarse klederdracht. Er is een kleine kinderboerderij, een plekje om iets te drinken en een openlucht museum met allerlei handwerktuigen uit vroeger jaren. Het (openlucht) museum is gezellig klein, knus en kneuterig.

Openingstijden: in juni, juli en augustus van 10.00-18.00 uur en in september en oktober (2016) van 10.00-16.00 uur. Daarna sluit het museum tot het volgende jaar maart.